A csodaszer

Régóta küszködtem már a golf hidrotőke hangjával. Csattogott hidegen, melegen mindegy volt neki. Aztán cseréltünk tőkesort és maradt minden a régiben. Olajnyomás kiváló… patthelyzet.
Próbáltam bele vagy 8 féle motorolajat. Volt menne Mol, Mobil1, Xado, még Castrol Egde Sport is. 5w40-től 10w60-ig minden.
De most rátaláltam. Nyilván a legkézenfekvőbbet hagytam ki eddig:

Castrol Magnatec 10W-40. Csattogás kb. 90%-ban megszűnt, egy tőke hangját lehet még hallani néha 1-2 percig, azt majd kivadászom belőle egy unalmas téli estén.
Úgy tűnik közel a happy end.

Nyűglődés itt.

2 thoughts on “A csodaszer

 1. Szia, hasonló cipőbe járok!
  Megvolt a tőkecsere(Ajusa). A motorhang sokkal-sokkal finomabb és simább lett, de sajnos mindig van némi mellékzörej:-((
  Alapjáraton hallani leginkább, olyan ketyegés szerű. A vezértengely hibátlan, a hengerfej és a szelepek környéke is rendben van. Olaj parnalub 10w40. Elképzelhető hogy más olajjal kéne megpróbálnom..
  Csináltam két videót. A vidókon nagyon erősen hallani a zajt, a valóságban jóval halkabb! Most várom hogy csonthideg motor indításánál milyen. Félig lehült motorral indítva szép hangja volt! Szóval lehet hogy olajérzékeny vagy nem tom..

  A videók:
  http://www.youtube.com/watch?v=fEe15F9r3Qg

  http://www.youtube.com/watch?v=5ldxxSJDwiI

  Mi a véleményed??

 2. Háát elég csúnya az a hang a videón, de az enyém az magasabb hangon csattogott. A tiéd mintha inkább kopogna, bár lehet hogy csak a gyenge hangminőség miatt érzem ezt. Olajnyomás jó? (műszeres mérés hidegen/melegen!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük